utworzone przez Justyna Karamuz | mar 5, 2014
Kensui Kensui to naczynie na wodę używane w chado (japońska droga herbaty). Średnica 12,5 cm, wysokość 9,5 cm, pojemność 650 ml Niedostępne. #83/2013 Nie znaleziono żadnych wyników Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub...
utworzone przez Justyna Karamuz | lut 25, 2014
Chawan ręcznie lepiony Chawan (tea bowl) – czarka do japońskiej herbaty matcha. Ręcznie lepiona z plastra gliny, zgodnie z tradycyjną metodą produkcji japońskich czarek do herbaty. Wypał w piecu gazowym, w atmosferze redukcyjnej (tzw. Raku – 楽), w...
utworzone przez Justyna Karamuz | lut 13, 2014
Dzbanek czyli „morze herbaty” (chin. cha hai 茶海). Pojemność 220 ml, wysokość 10 cm, średnica 7,5 cm. Jasno czerwona glina, w środku szkliwo bezbarwne, na zewnątrz przecierka z granatowego szkliwa. Wypalane w temperaturze 1050’C, redukcja poza piecem....
utworzone przez Justyna Karamuz | sty 31, 2014
Ceramiczny pojemnik z motywem much. Toczony na kole, ręcznie malowany. Dzięki otworowi na łyżeczkę nadaje się na całkiem dużą cukiernicę. Wysokość 13 cm, średnica 11 cm. #81/2013 Niedostępna
utworzone przez Justyna Karamuz | sty 31, 2014
Czarka do herbaty japońskiej Czarka kształtem zbliżona do klasycznego japońskiego chawan (czarka do sproszkowanej herbaty matcha). Toczona na kole z jasnej masy ceramicznej. Wypał w atmosferze redukcyjnej (amerykańskie Raku z redukcją w trocinach) w temperaturze ok....