utworzone przez Justyna Karamuz | gru 14, 2014
Kensui - naczynie do chado Kensui to naczynie na wodę używane w chado (japońska droga herbaty). Toczone na kole garncarskim, wypalane w temperaturze ok 1260’C. Dodatkowy wypał w piecu gazowym, w atmosferze redukcyjnej (tzw. Raku – 楽), w temperaturze ok 1050’C....
utworzone przez Justyna Karamuz | gru 14, 2014
Kamionkowa czarka do herbaty (yunomi) Yunomi – czarka do codziennego picia herbaty. Toczona na kole. Wypał w piecu elektrycznym, w temperaturze ok 1260’C. Niedostępna #94/2014 pojemność 300 ml średnica 8,5 cm wysokość 8,5 cm Inne prace Nie znaleziono żadnych...
utworzone przez Justyna Karamuz | gru 14, 2014
Ręcznie malowana, kamionkowa czarka do herbaty (yunomi) Yunomi – czarka do codziennego picia herbaty. Toczona na kole, malowana wszkliwnie. Wypał w piecu elektrycznym, w temperaturze ok 1260’C. Niedostępna #93/2014 pojemność 180 ml średnica 7,5 cm wysokość 7 cm...
utworzone przez Justyna Karamuz | gru 14, 2014
Ręcznie malowana czarka do herbaty Średniej wielkości czarka do codziennego picia herbaty. Toczona na kole, ręcznie malowana podszkliwnie (malarstwo kobaltowe). Wypał w piecu gazowym, w atmosferze redukcyjnej (tzw. Raku – 楽), w temperaturze ok 1050’C. Niedostępna....
utworzone przez Justyna Karamuz | gru 14, 2014
Ręcznie malowana czarka do herbaty (yunomi) Nieduża czarka do kosztowania herbaty, np. parzonej na sposób Gonfu Cha. Toczona na kole, ręcznie malowana podszkliwnie (malarstwo kobaltowe). Wypał w piecu gazowym, w atmosferze redukcyjnej (tzw. Raku – 楽), w temperaturze...